Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День народження села Роїще

Дата: 16.08.2021 19:07
Кількість переглядів: 1086

День народження села Роїще

Фото без опису

День села — особливе свято, на яке люди чекають із нетерпінням цілий рік. Адже це чудовий привід гарно відпочити, відійти від буденних справ, розважитися, поспілкуватися з односельцями, подивитися святковий концерт і роботи місцевих майстрів. Разом із тим це можливість відкрити для себе нові таланти громади. Так, із піснями, танцями та різними розвагами відбувся День села в Роїщі.  

З цієї нагоди в селі організували великий святковий концерт. На дійстві зібралося кількасот людей. Для кожного з них захід став своєрідною віддушиною, адже торік через карантинні обмеження свята не було.

На святкування в Роїще завітали почесні гості — Новобілоуський сільський голова Дмитро Федоров, його заступник із питань діяльності виконавчих органів Юрій Ткаченко, народний депутат України та депутат Чернігівської обласної ради від політичної партії «Слуга Народу» Сергій Гривко та Іван Дементов, депутат Чернігівської обласної ради від політичної партії «Рідний дім» Леонід Петров. Вони звернулися до присутніх із привітальним словом, побажавши мешканцям села та громаді міцного здоров’я, добробуту, розквіту та єдності. Мешканці села зустріли їх смачним і запашним короваєм.  

Фото без описуФото без опису

— Найбільша цінність нашої громади — це наші люди. Завдяки вашій невтомній праці, активності та любові до села Новобілоуська громада й надалі розвиватиметься і досягатиме успіху. Все, що зроблено в ній за останній час, є нашою спільною заслугою. Нині ми переживаємо складні часи. Минулий рік показав, що нема гіршого стану, ніж карантин через коронавірусну хворобу, коли в державі свою діяльність припиняли цілі підприємства і люди місяцями сиділи без роботи. Нині для нас дуже важливо утримати і зберегти все те, що ми маємо на нашій території: школи, садочки, ФАПи, Будинки культури. Від щирого серця бажаю всім міцного здоров’я та любові вашим родинам. Бережіть себе та своїх рідних. Адже сім’я — це найважливіше, що є у кожної людини,  — говорить голова громади Дмитро Федоров.

— Дуже приємно, що сьогодні в Роїще приїхало стільки почесних гостей. Ми раді розділити з ними це чудове свято. Хочу побажати всім нам міцного здоров’я, мирного неба та злагоди. Все інше наші люди матимуть завдяки своїй працьовитості та наполегливості. Вірю, що у нас усе буде гаразд, — каже староста Роїщенського старостинського округу Дмитро Шевченко.  

Фото без опису

Атмосфера свята була по-особливому теплою. Гарного настрою додавали учасники концерту. Самодіяльність у селі процвітає. Зокрема, веселими піснями та хореографічними постановками запалювало настрій глядачів тріо «Любисток» Роїщенського будинку культури. Подяка та музичні вітання зі сцени лунали для працівників освіти, сільськогосподарської сфери, медиків, іменинників серпня, довгожителів села та найменших його мешканців, за якими майбутнє громади.

Фото без описуФото без опису

На святі була представлена виставка книг про відомих людей Роїща, оригінальні фотозони в народному стилі, експозиція творів династії заслуженого майстра народної творчості України Миколи Панька, а також інші гарні виставки місцевих умільців.

Фото без опису

Ірина Сливко працює в Роїщі листоношею, а у вільний час жінка вишиває бісером ікони. Улюбленим хобі пані Ірина займається майже три роки. За цей час встигла вишити чимало красивих образів. Зокрема, жінка поробила іменні іконки своїм трьом дітям та онуку. Улюблений для пані Ірини є образ Богородиці. Коли вишиває Божу Матір, її золоті руки не знають утоми. Ірина Сливко зізнається, що це перша її публічна виставка. Для багатьох односельців це стало приємною несподіванкою.

— Коли я вишиваю, на душі стає радісно та спокійно. І дівчаток своїх привчаю до цього. Любов до вишивки мені передалася від мами. Вона з дитинства вишивала прекрасні картини хрестиком та гладдю. Я теж вмію вишивати хрестиком, але здебільшого віддаю перевагу бісеру, —  каже Ірина Сливко.

Фото без опису

А от роботи Вероніки Бондарець уже встигли полюбитися мешканцям села Роїще, адже дівчина не вперше бере участь у подібних заходах. Вишиває Вероніка вже майже п’ять років. Улюблена тематика — природа і тварини. Цього року дівчина закінчила школу і вступила до Національного університету «Чернігівська політехніка». Навчальна програма дуже насичена, але час для хобі Вероніка все одно знаходить.

— Вишивкою бісером мене зацікавила моя тітка. Якось вона подарувала мені свою картину, і відтоді я не полишаю свого вподобання. Починала з маленьких картинок, а тепер берусь за роботи різного розміру. Частина картин висить у мене вдома, частину — роздарувала. Це дуже копітка праця, тож у переважній більшості роботи залишаю у себе і потім їжджу з ними на виставки. Одна велика картина робиться протягом п’яти днів. За умови, що ти сидітимеш над нею по п’ять годин на день. Це хобі займає багато часу, сил і коштів, але воно того варте. Важко передати словами відчуття, які виникають після завершення картини, — зізнається дівчина.

Фото без опису

Фото без опису

Були на святі і різноманітні розваги для дітей: батути, надувна гірка, солодка вата. Всі охочі могли поласувати смачним шашликом та звареним кулішем, яким пригощали людей безкоштовно. Завершилося дійство святковою дискотекою.  

За інформацією Новобілоуської сільської ради

Чернігівського району Чернігівської області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано