Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День села Халявин

Дата: 09.08.2021 11:35
Кількість переглядів: 1599

У святкових вишиваночках та національних костюмах із піснями, танцями, розвагами та смачною юшкою відзначили свій День села мешканці Халявина. Не стали на заваді ні прогноз дощу, ні затягнене хмарами небо. І вперше це свято відбулося в новому форматі, адже село Халявин відтепер — невід’ємна частина Новобілоуської сільської територіальної громади.  

Фото без опису

Село Халявин — гарне і квітуче, а справжня його окраса і гордість — це його люди. Тут мешкає близько 1200 жителів. І кожен житель робить свій вклад у розвиток громади. Люди тут привітні, щирі та творчі. І своєю творчістю вони дарували гарний настрій усім присутнім на урочистому заході.

На святково оформленій сцені зібралися всі почесні гості — сільський голова Новобілоуської сільської ради Дмитро Федоров, староста Халявинського старостинського округу (до якого також входять села Полуботки та Шевченка) Алла Лісова, помічниця народного депутата України Сергія Гривка Ірина Тумська, директор Халявинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Анатолій Кобзар, заступник голови Первинної ветеранської організації Марія Ващенко. За давнім українським звичаєм гостей зустрічають хлібом-сіллю, тож мешканці села Халявин вручили Дмитру Федорову святковий коровай, який потім розділили між усіма гостями.    

Звертаючись до присутніх, сільський голова зазначив, що попри те, що нині ми живемо в нестабільний і складний час, громада й надалі дбатиме про кожне село, яке стало невід’ємною його частиною. 

— Цього року ми виважено і спокійно прийматимемо всі поставлені рішення, продумуватимемо стратегію чітких дій і, виходячи з того, який бюджет нам вдасться зробити, ми виконуватимемо ті чи інші роботи. Наше першочергове завдання — утримання закладів освіти та медицини. Цьогоріч у Халявині ми частково виконали роботи по водогону, розпочали поточний ремонт систем вуличного освітлення, з вересня розпочнемо поточний ремонт дорожнього покриття. Крім того, сьогодні тут працює загальнодержавна програма з будівництва сучасної сільської амбулаторії, і сільська рада є її співучасником. Сподіваюся, що цього року ми завершимо в цьому напрямку всі роботи, разом знайдемо хороших кваліфікованих медичних працівників, доукомплектуємося і працюватимемо на користь громаді. Хочу подякувати всім за співпрацю і побажати міцного здоров’я, сил та наснаги для подальших перспектив. І щоб ніяка хвороба нас не здолала. Бережіть себе і свої сім’ї. Зичу всім нам миру, любові, добробуту та процвітання, — звернувся до присутніх Дмитро Федоров.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Староста села Алла Лісова зазначила, що в селі люди щоденно працюють зранку до пізнього вечора. Вони виконують важку, але почесну працю. Тож честь і хвала людям, які своєю працею прославляють рідне село.

—  Минуле покоління пережило голод, холод, не одну розруху, не одну війну, Чорнобильську трагедію, а нині триває війна на сході країни. В цій війні загинув і наш земляк — Павло Юрійович Смирнов. Указом Президента України №161 від 13 червня 2017 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальну цілісність України, самовіддане виконання військового обов’язку» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. З 2014 рік і по теперішній час наші односельчани беруть участь у бойових діях на сході. Низький уклін нашим захисникам. Шана і вічна пам’ять загиблим героям, — говорить Алла Лісова.

Після чого присутні вшанували пам’ять усіх загиблих хвилиною мовчання.

З нагоди річниці свята від дня заснування села мешканці Халявина організували великий концерт. Своїми виступами присутніх порадував аматорський фольклорний ансамбль «Вербиченька», вихованці Халявинського комунального закладу дошкільної освіти «Семиквіточка» та школярі Халявинського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області. Гарного настрою присутнім додали гуморески у виконанні переможця обласного фестивалю-конкурсу «Таланти багатодітної родини» Максима Новика. Після урочистого виступу концертну програму продовжили гості з сусідньої громади — дует Ольги Недій та Михайла Барбаша «Гармонія».  

Фото без опису

Фото без опису

На майданчику для дітей працювала надувна гірка, батути. Гончар Микола Тараненко проводив для дітлахів майстерклас із гончарства. Гостей свята пригощали солодкою ватою від небайдужих спонсорів. Окремо працювали торгівельні палатки.

Фото без описуФото без опису

— День села — це одне з найбільш улюблених та очікуваних свят. Всі жителі чекають на нього. Люди збираються з усього Халявину, приїжджають до нас із сусідніх сіл. Усі спілкуються, діляться своїми новинами, радіють, веселяться. Торік у зв’язку з карантинними обмеженнями ми не проводили День села. І люди постійно цікавилися у мене, чи відзначимо ми його  цього року. Адже всі дуже скучили за живим спілкуванням. І завдяки спільним зусиллям громади та небайдужим спонсорам, ми зібралися на цьому святі. Хочу подякувати нашому сільському голові Дмитру Федорову, депутату Чернігівської обласної ради Івану Дементову, ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія» (Чернігівський кластер аграрної компанії ІМК), депутату Чернігівської обласної ради Леоніду Петрову, нашим місцевим підприємцям Тетяні Друзь, Олександру Голубову, Петру Пісні та всім небайдужим мешканцям громади, — говорить Алла Лісова.

По завершенню концерту на всіх чекала смачна юшка та дискотека. Додому люди верталися з гарним настроєм та незабутніми враженнями.  

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

За інформацією

Новобілоуської сільської територіальної громади

Чернігівського району Чернігівської області   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано