Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дорога до храму — заасфальтована!

Дата: 03.08.2021 11:11
Кількість переглядів: 348

Дорога до храму — заасфальтована!

 

У селі Новий Білоус завершили будівництво нової дороги по вулиці Свиридовського, яка з’єднує дві частини села у проміжку між Троїцькою церквою та центральною дорогою.

За ініціативи голови Новобілоуської сільської ради Дмитра Федорова та підтримки депутатського корпусу проєкт будівництва дороги розпочався 2018 року. У листопаді 2019-го була реалізована перша частина будівництва, але 2020-го у зв’язку з пандемією через COVID-19 капітальні роботи були призупинені. Цього року роботи повністю відновилися, і нині вони дійшли до виконання другої черги частини вулиці Свиридовського.

— Раніше цю дорогу посипали тільки щебенем та камінням, але людям хотілося, щоб дорога від центральної вулиці до храму була асфальтованою. Проєкт дороговартісний. Протяжність цього відрізку обійшлася майже в один мільйон гривень. Але це ще не все. Цьогоріч вже реалізовано друга черга села Роїще (вулиця Миру), частина вулиці Зелена в селі Кошівка, частина вулиці Ковпака у Старому Білоусі та вулиця Молодіжна в селі Рудка на загальну вартість майже 4 мільйона гривень. І це все за власні кошти громади. Це перевиконання бюджету, яке було зароблено сільською радою у 2021 році. В бюджеті були заплановані лише вулиця Свиридовського (друга черга) і вулиця Ковпака  у Старому Білоусі, на які минулого року було виготовлено проєктнокошторисну документацію, але ми спромоглися на більше. Крім того, цього року заплановано близько 20 об’єктів на виконання поточних робіт вулицями сіл громади. Проводитимуться ямкові ремонти доріг, грейдерування та висипка. Весь перелік поточних ремонтних робіт на дорогах затверджується  виконавчим комітетом нашої сільської ради на виконкомі, — говорить сільський голова Дмитро Федоров.

Представник підрядної організації ФОП «Ігнатов Микола Володимирович» розповів, що згідно з виготовленою проєктно-кошторисної документацією довжина другої черги цієї ділянки дороги складає 128 погонних метра. Минулої п’ятниці були виконані підготовчі роботи, у понеділок зроблено облаштування верхнього, найміцнішого, шару дорожнього одягу, а вже сьогодні будуть облаштовані узбіччя дороги.  

— Хотілося виконати всі роботи швидко та якісно, тому задіяли бригаду майже з 15 чоловік. Привезли асфальтоукладальник, котки для ущільнення, мінінавантажувач із фрезою, самосвальну техніку для перевезення матеріалів. За три дні все встигли. У вихідні не працювали. Тепер збираємося на інший об’єкт, — пояснив представник підрядної організації.

Робота в даному напрямку продовжується.

 

Фото без опису

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано