Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Громадські роботи -користь для людини, допомога -громадам!

Дата: 22.07.2021 18:48
Кількість переглядів: 451

 

Громадські роботи -користь для людини, допомога -громадам!

 

Із року в рік Чернігівська районна філії Чернігівського обласного центру зайнятості (далі-Філія) у співпраці з об’єднаними територіальними громадами та роботодавцями організовує громадські та інші роботи тимчасового характеру. Ця послуга має користь як для безробітних - забезпечує їх тимчасовою роботою та додатковим заробітком, так і для роботодавців, які отримують додаткову робочу силу. У виграші залишаються й відповідні територіальні громади, адже громадські роботи мають економічну, соціальну та екологічну користь та відповідають потребам громад.

Станом на 21 липня 2021 року Філією до участі у громадських роботах залучено 83 безробітних громадян. Традиційно організовуються громадські роботи з благоустрою та озелененню територій, прибиранню придорожніх смуг, тощо.

 Цьогоріч Філією укладено з громадами 15 договорів на організацію та проведення громадських робіт та профінансовано з коштів місцевих бюджетів та фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на загальну суму 341,00 тис.грн.

З Новобілоуською ОТГ в цьому році укладено 2 договори та залучено 10 безробітних осіб. На території ОТГ знаходиться КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради, який має велику площу 10 га і постійно потребує додаткової робочої сили по впорядкуванню території.

Цим закладом опікується сільський голова ОТГ Дмитро Федоров, який постійно виділяє кошти з місцевого бюджету для фінансування громадських робіт по впорядкуванню території медичного центру, а служба зайнятості оперативно підбирає кадри для виконання необхідних робіт по впорядкуванню території. За словами Юрія Шеремета, заступника генерального директора з технічних питань КНП ««Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Чернігівської обласної ради: «Завдяки ретельно підібраним кадрам від центру зайнятості вдається виконати великий обсяг робіт по впорядкуванню території медичного центру, який на сьогоднішній день вкрай необхідний».

Так, після негоди, яка днями пронеслась по території, де розташований заклад, залишилось зруйнованими багато дерев та кущів, і знову у медичного центру виникла потреба в додатковій робочій силі. Директором Філії Некрасовою І.М. організована робота по здійсненню оперативного підбору кадрів з різних населених пунктів Чернігівського району, і вже з 21 липня 5 безробітних приступили до ліквідації наслідків цієї негоди. Відповідно до укладеного договору з Новобілоуською ОТГ роботи триватимуть до 30 липня.

Генеральний директор КНП «Чернігівський обласний медичний центр соціально значущих та небезпечних хвороб» Дейкун М.П. подякував директору Чернігівської районної філії ЧОЦЗ Некрасовій І.М. за швидке реагування та якісний підбір кадрів. Да і самі безробітні зацікавлені в додатковій фінансовій підтримці в період перебування їх на обліку. Зі слів безробітного Петра Ведмідя, який мешкає в с.Рудка Чернігівського району: «Громадські роботи-це чудова нагода отримати додатковий заробіток за виконану роботу разом з виплатами по безробіттю».

Чернігівська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано