Новобілоуська громада
Чернігівська область, Чернігівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Будинок школяра Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області» – простір щасливого і радісного дитинства

Дата: 30.06.2021 10:02
Кількість переглядів: 523

Комунальний позашкільний навчальний заклад «Будинок школяра Новобілоуської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області»  – простір щасливого і радісного дитинства, скарбниця творчих ідей і нескінченної енергії.  У закладі працюють досвідчені педагоги та молодь, обдаровані педагоги початківці. Однак об’єднує нас усіх спільна місія – забезпечення змістовного дозвілля з різних профілів, формування вмінь та навичок за інтересами, забезпечення потреб особистості у творчій самореалізації, інтелектуальному, духовному і фізичному розвитку.

Мережа гуртків закладу охоплює різні напрями позашкільної освіти та представлена 25 гуртками, які працюють на території закладів освіти Новобілоуської, Седнівської, Киїнської, Іванівської громади, кількість вихованців  складає 370 дітей, 253 з яких – здобувачі освіти Новобілоуської громади. Ми працюємо, щоб забезпечувати кожній дитині можливість здобувати якісну позашкільну освіту за інтересами, розкривати приховані здібності та всебічно розвивати особистість кожної дитини.

Протягом ІІ півріччя 2020-2021 н.р. вихованці створювали вироби декоравно-ужиткового мистецтва у різних техніках (гурток народної творчості «Седнів фантазує» (керівник Світлана Черниш) на базі Седнівського НВК; гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Веселі фантазери (керівник Ольга Гураль) на базі Новобілоуського ЗЗСО І-ІІІ ст.; гурток «Бісеринка» (керівник Богдана Короваєва) на базі Довжицького НВК; гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Соломинка» (крівник Тетяна Матузка) на базі Редьківського НВК; гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Майстерня креативу» (керівник Алла Мекшун) на базі Трисвятськослобідського
ЗЗСО І-ІІІ ст.); розвивали художні навички та малювали у різних техніках образотворчого мистецтва (гурток образотворчого мистецтва «Арт-студія» (керівник Андрій Черниш) на базі Седнівського НВК); майстрували з дерева та займались різьбою по дереву (гурток художньої обробки деревини «Народні промисли» (керівник Сергій Скрипко) на базі Киїнського ЗЗСО І-ІІІ ст.; гурток різьблення по дереву «Юний бобер» (керівник) Валерій Конаш) на базі Анисівського ЗЗСО І-ІІІ ст. та на базі Старобілоуського ЗСО І-ІІІ ст.); подорожували на велосипедах і відпрацьовували навички фігурного водіння велосипеда, навички здійснення походу, орієнтування на місцевості, подолання природних перешкод, облаштування туристичного побуту (гурток велосипедного туризму «Юніор» та гурток спортивного орієнтування «Компас» (керівник Віталій Яшніков) на базі с. Новий Білоус; гурток велосипедного туризму «Мандрівники» (керівник Віталій Панько) на базі Роїщенського ЗЗСО І-ІІ ст.); досліджували рослинний і тваринний світ, разом з тим щоразу крокуючи у напрямку формування екологічної свідомості (екологічний гурток «Дивосвіт» (керівник Валентина Седячко) на базі Старобілоуського ЗЗСО І-ІІІ ст., еколого-натуралістичний гурток «Юні друзі природи» (керівник Олена Грецька) на базі Седнівського НВК), займались пошуковою діяльністю у галузі краєзнавства (літературно-краєзнавчий гурток «Джерело» (керівник Богдана Короваєва) на базі Кувечицького ЗЗСО І-ІІ ст.),еколого-краєзнавчий гурток «Екологія душі» (керівник Ірина Оніщенко) на базі Новобілоуського ЗЗСО І-ІІІ ст.); готували лялькові вистави та шили ляльок, щоразу випробовуючи себе як актори, художники, співаки, музиканти на заняттях лялькового театру «Ромашка» (керівник Валентина Коробко) на базі Седнівського НВК;  навчались складній нотній грамоті та виконували музичні твори на духових  та струнних інструментах (гурток духових інструментів «Баритон», «Мелодія» (керівник Сергій Красковський) на базі Старобілоуського ЗЗСО І-ІІІ ст.; гурток гри на бандурі «Золоті струни» (керівник Ірина Качура) на базі Трисвятськослобідського ЗЗСО І-ІІІ ст.), відпрацьовували вокальні навички, розвивали музичний смак на заняттях гуртка «Дитячий мюзикл» (керівник Ганна Галковська) на базі Рудківського ЗЗСО І-ІІ ст.; розвивали почуття ритму,
 хореографічну виразність, координацію рухів  на заняттях гуртка «Карамелька» (керівник Марина Ковбаса), на базі Анисівського ЗЗСО І-ІІІ ст; навчались створювати моделі літальних апаратів на заняттях гуртка ракетомоделювання (керівник Андрій Цирулік) на базі Редьківського НВК, а найменші вихованці закладу активно працювали над вивченням англійської мови (гуртки гуманітарного профілю «Smile» (керівник Яна Бублик) на базі Старобілоуського ЗДО «Зернятко» та  «Smart kids» (керівник Тетяна Муха) на базі Редьківського ЗДО).

Важливу роль у забезпеченні роботи  КПНЗ «Будинок школяра» відіграють територіальні громади. Співпраця з громадами дала можливість вільного доступу здобувачів освіти Новобілоуської, Киїнської, Іванівської, Седнівської громад до позашкільної освіти. Вдячні за підтримку та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Протягом ІІ півріччя 2020-2021 н.р. вихованці закладу брали участь у тематичних заходах, що проводились на базі гуртків та були приурочені до визначних і пам’ятних дат. Здобувачі освіти готували творчі роботи до виставки на базі Новобілоуського сільського клубу, присвяченої 8 березня,  стали учасниками низки виховних заходів, що проходили безпосередньо на заняттях гуртків, а також за межами закладів освіти, зокрема, вихованці відвідали  Чернігівський обласний молодіжний театр та історичну частину міста Чернігова, здійснили мандрівку до Кінологічного центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, здійснили велосипедну туристичну мандрівку до урочища «Логи», брали участь у змаганнях з велосипедного туризму.

 З метою практичного втілення екологічних знань в освітній процес КПНЗ «Будинок школяра», налагоджено співпрацю з КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради. Так, навесні у рамках Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів» розвішено шпаківні, у рамках Всеукраїнської акції «Зелене будівництво» педагоги нашого закладу разом з громадськими активістами висадили дерева на території регіонального ландшафтного парку.

Одним з критеріїв успішної роботи гуртків, є співпраця з закладами освіти. У ІІ півріччі 2020-2021 н.р. розпочали роботу гуртки гуманітарного профілю, діяльність яких спрямована на вивченням англійської мови на базі Старобілоуського ЗДО «Зернятко» та Редьківського ЗДО. В рамках освітнього процесу закладів освіти, на території ЗДО «Зернятко» розміщено шпаківні, виготовлені зусиллями керівника та здобувачів освіти гуртка «Юний бобер», що діє на базі Старобілоуського ЗЗСО І-ІІІ ст.   З метою залучення здобувачів освіти до різних напрямів позашкільної освіти, з березня 2021 р. на базі Редьківського НВК організовано роботу гуртка ракетомодеювання від КПНЗ «Будинок школяра», який з великим задоволенням та цікавістю відвідували діти.

Крім того,  КПНЗ «Будинок школяра» співпрацює з обласними закладами позашкільної освіти – КПНЗ «ЧОПДтаЮ», КПНЗ «ЦЕНТР НПВТКУМ» та ін.: педагоги беруть постійну участь в обласних виїзних семінарах на базі закладів позашкільної освіти, вебінарах.

Щоб реалізувати свої творчі ідеї та прагнення, здобувачі освіти КПНЗ «Будинок школяра» під керівництвом наставників-педагогів беруть участь у конкурсах, акціях, виставках різних рівнів, результатом участі у яких є низка нагород:

  • Обласний етап конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна –  Україна», гурток народної творчості «Седнів фантазує» (керівник гуртка Світлана Черниш), Клішко Аліна 11 р. (учасник)
  • ІІ обласний (заочний) тур конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна», гурток «Джерело», колектив вихованців (диплом лауреата)
  • Обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Український сувенір» ,

гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Веселі фантазери», (керівник Ольга Гураль), Йосифівна Оксана , 11 р (учасник)

  • Обласний етап виставки-конкурсу «Український сувенір», гурток бісероплетіння «Бісеринка» (керівник Богдана Кроваєва), Вероніка Вареник, 12 р. (диплом переможця)
  • Обласний етап виставки-конкурсу «Український сувенір», гурток народної творчості «Седнів фантазує» (керівник Світлана Черниш), Нечипоренко Дарина, 13 р.(учасник)
  • Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Веселі фантазери» (керівник Ольга Гураль), Постол Надія, 12 р. (учасник)
  • Всеукраїнський конкурс малюнків та фотографій «Що для мене Україна?», гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Веселі фантазери», (керівник Ольга Гураль), Шерештан Поліна, 12 р.(учасник)
  • Фестиваль української народної іграшки та гри, гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Веселі фантазери» (керівник Ольга Гураль), Постол Надія, 12 р. (диплом учасника)
  • Обласний літературно-художній конкурс «Здоров’я в долонях»

Гурток образотворчого мистецтва «Юний художник» (керівник Світлана Ненаженко) , Ромашко Антоніна 10 р. (Учасник)

  • Щорічний обласний екологічний конкурс «Одна планета — одне майбутнє» (ІІ етап)

Екологічний гурток «Дивосвіт» (керівник Валентина Седячко), колектив гуртка (диплом за зайняте ІVмісце)

  • II (фінальний) етап обласного конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів еколого-натуралістичного напряму

Літературно-краєзнавчий гурток «Джерело» (керівник Богдна Короваєва), Марія Янковська, 12 р. (диплом за зайняте ІІІ місце)

  • Обласна виставка-конкурс дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини», гурток образотворчого мистецтва «Арт-студія», (керівник Андрій Черниш), Кузьменко Карина, 12 р (диплом за зайняте ІІІ місце)
  • Обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста», Літературно-краєзнавчий гурток «Джерело» (керівник Богдана Кроваєва), колектив вихованцівиплом за зайняте ІІ місце в номінації «Фото»)
  • Обласний етап Всеукраїнського юнацького фестивалю «В об’єктиві натураліста», екологічний гурток «Дивосвіт» (керівник Валентина Седячко), колектив вихованцівиплом за зайняте ІІ місце в номінації «Кращий слайд-фільм»)
  • Всеукраїнська виставка-конкурс «Український сувенір», літературно-краєзнавчий гурток «Джерело» (керівник Богдана Кроваєва), Вероніка Вареник, 12 р. (диплом за зайняте ІІІ місце)
  • Обласний етап Всеукраїнської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового і образотворчого мистецтва «Знай і люби свій край» , гурток образотворчого мистецтва «Арт-студія» (керівник Андрій Черниш),

Вікторія Кошмал, 13 р.(диплом за зайняте ІІІ місце)

  • VI Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Державотворчі процеси в Україні: через віки у XXI століття», літературно-краєзнавчий гурток «Джерело» (керівник Богдана Короваєва), Янковська Марія, 14 р. (грамота за участь).

Крім перемог, здобутих вихованцями, грамотами за організацію активної підготовки учнівської молоді до участі у конкурсах нагороджено керівників гуртків КПНЗ «Будинок школяра» Черниш Світлану Анатоліївну, Короваєву Богдану Миколаївну; грамотами за активну участь у природоохоронних акціях до Міжнародного дня Землі та Міжнародного дня птахів відзначено колектив закладу та екологічного гуртка «Дивосвіт».

Значним досягненням педагогів стало видання коштом обласного бюджету Чернігівської області в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційної та видавничої сфер Чернігівщини на 2016–2020 роки за результатами конкурсу рукописів місцевих авторів 2020 року, книги «Долі репресованих земляків. Чернігівський район (книга друга)». У книзі зібрано матеріали про жителів 20 населених пунктів Чернігівського району, що постраждали від радянської репресивної машини. Для підготовки видання упорядниками було опрацьовано понад 400 архівних справ.

З року в рік педагоги КПНЗ «Будинок школяра» надають знання, формуючи вміння та навички за інтересами, забезпечують потреби особистості у творчій самореалізації та інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, підготовку до активної професійної та громадської діяльності, створюють умови для соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров'я вихованців. Саме тому збереження мережі гуртків та контингенту вихованців є пріоритетною місією педагогічного колективу.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано